Monday, February 22, 2010

::masa::


-masa mencemburui kita
-demi masa, sesungguhnya manusia dalam kerugian
-masa itu emas

Salam.. aku kembali lagi setelah lama menyepi. bukan sebab aku xnak menulis, tapi sebab aku kesuntukan masa. MASA..

bercakap mengenai masa ni lah yang mendorong aku berfikir sejenak, bahawa tingginya martabat masa yg diciptakan oleh Sang Pencipta. Betapa dunia ini dipengaruhi keseluruhannya oleh masa. bagaimana diciptakan peredaran masa itu menyebabkn berubahnya muka bumi ini.

tapi sayang, masa sering dipersalahkn, disalahgunakan, dibazirkan..

seorang manusia itu lahir kedunia sebagai seorg bayi yg suci bersih hatinya, kelak menjadi dewasa yg ntah bagaimana rupa hatinya akibat peredaran masa. seorang yang bertaruh cinta sejatinya dengan pasangannya juga, akhirnya tewas dengan peredaran masa. "takkan mungkin kita dapat hidup bersama selamanya"-itulah yg paling benar..

sedih sang pencinta, beransur ceria dengan perubahan masa, hilang seorg yg dicinta akan diganti dalam suatu ketika nanti..

mas juga satu element penting dalam bidang teknikal
belajarlah dinamik, pasti masa itu pengaruh utama,

kaji juga optimization,
pasti masa satu parameter..

aplikasikan juga industrial /production management,
time cycle jadi mainan harian..

jelas, kita takkan dapat lari dari masa, sedang aku yg menukilkan luahan ini juga meminjam masa yg dipertanggungjawabkn keatasku, untuk renungan kita bersama..

kepada semua, biarlah masa itu mengubah hidup kita, pergilah kita bersama arus masa, yang silam dijadikn tauladan, yang dihadapan tidak kelihatan, ayuh kita ukirkan sempadan..

layaknya sang pencinta menjadi insan bahagia,
sarjana berbakti dengan masa saksama..

ikhlas..

__+HARGAI MASA ANDA+__

2 comments: